4 Nisan 2021 Pazar

Beton Denizi'nde Bitmeyen Matkap Sesleri

Mart 2020'nin henüz ilk günlerinde atmıştım bu başlığı, aylardır zihnimi kemiren ve asla adapte olamadığım "gürültü" üzerine bir yazı kaleme alıp, içimde daha fazla tutamadığım tüm öfkeyi kusup rahatlamak istiyordum.  Kısa bir süre sonra tüm dünyanın sessizliğe gömüleceğini bilmeden.

Bir yıl geçti üzerinden, canlılığı dahi ancak başka bir canlıyla mümkün olabilen elektro-mikroskopik bir zerrenin kocaman dünyamızın üzerinden geçeli tam bir yıl oldu. Kimine göre sonu gelmeyen ev hapishaneleri, kimileri içinse uzadıkça uzayan bir tatil.  

Istanbul-Mart 2020

Bana göre ise göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir sessizlik gibi. Okumak, okumaya çalışmak ve gerçekten çalışarak geçen kısacık bir, bir yıl geçti, farkında olmadan. Öğrenci akbiliyle son kez maskesiz bindiğim Eminönü-Kadıköy vapurundaki manzara ile sabah vizitinde gözüme takılan manzara arasında tam bir yıl geçmiş. 

Ankara-Nisan 2021

İnsan her şeye alışıyor. Hiçbir yere geç kalmıyor. Adaptasyon yeteneği bizleri hayata bir şekilde bağlıyor.  Geçen bir yıldaki tüm olumsuzluklara rağmen biraz sessizlik birçoğumuza ilaç gibi geldi. 



               Mert Tokatlı
04/04/2021